Cu o istorie de peste doua veacuri, bogata si tumultuoasa, martor tacut al evenimentelor care au marcat istoria romanilor, loc de intalnire al drumetilor prin Bucuresti, dar si al elitei societatii romanesti, Hanul lui Manuc a fost si va ramane, cu siguranta, un han ca niciun altul.

Cu investitii si eforturi considerabile de reconditionare din partea mostenitorilor familiei Cantacuzino, Hanul lui Manuc, unul dintre cele mai renumite obiective ale secolului XIX din Capitala, a prins viata iar, purtand cu el istoria de mai bine de 200 de ani.

Dupa un proces lung si anevoios inceput in 1997, Hanul a intrat in posesia proprietarului sau de drept, Constantin-Serban Cantacuzino. Hanul a fost retrocedat in 2007 printr-o hotarare definitiva si irevocabila data de Inalta Curte de Justitie si Casatie.

Dupa ani de curatenie, proiectare si reigienizare au inceput sa se vada semne ale reintoarcerii Hanului de altadata.

Hotelul, crama, restaurantul si gradina de vara au fost restaurate dupa stilul rememorat din povestile bunicilor, pentru a reda Hanului farmecul de odinioara – din vremea cand faima sa trecuse dincolo de granitele tarii datorita arhitecturii cosmopolite, mancarurilor alese si evenimentelor glorioase.